Bebek Banyosu
Su Bebeğinizin Temizlenmesi için Yeterli Değildir.
Bebeğinizi sadece su ile yıkamak, yağ ve kirin ancak %65'inin temizlenmesini sağlar. Su bezlerin ve giysilerin arkada bıraktığı kayda çözünen kiri gidermez ve bu kir kalırsa, bebeğinizin narin cilt bariyerinin bozulmasına yol açabilir. Su tek başına kullanıldığında bebeğinizin cildinin kurumasına da neden olabilir. Bebeklerin tekrar tekrar sadece su ile yıkanmasının, özellikle kireçli veya klorlu suyun kullanılmasının, cilt hücrelerinde nem kaybına neden olduğu ve bebeklerin cildini tahriş ettiği ve kızarttığı gösterilmiştir.
Bebeğinize Nasıl Banyo Yaptırmalısınız
  1. Banyoya, 5-10 cm ılık su ile başlayın. Bebeğinizin banyo suyu, 32 ile 37 oC arasında olmalıdır. Küveti doldurduktan sonra, sıcaklığın tüm küvete dağılmasını sağlamak için suyu elinizde karıştırın.
  2. Bebeğinizi suya sokmadan önce, suyun sıcaklığını el bileğinizin iç kısmını değdirerek kontrol edin. NOT: Beklenmedik sıcaklık artışlarına karşı, evinizin su ısıtıcısının 38 dereceyi geçmemesine dikkat edin.
  3. Bir kolunuzla bebeğinizin sırtını, başını ve boynunu destekleyerek, bebeğinizi nazikçe bebek küvetine yerleştirin. Bebeğinizi bir elinizle yıkarken, diğer elinizle vücuduna destek vermeye devam edin.
  4. Bebeğinizin gözlerinin çevresini, temiz ve ılık suyla nemlendirilmiş pamuk bir disk ile nazikçe temizleyin. Her bir göz için yeni bir pamuk kullanın ve gözleri daima iç köşeden dışarıya doğru temizleyin. Daha sonra, yumuşak bir bez ile bebeğinizin ağzının ve burnunun çevresini ve tüm yüzünü, ortadan başlayarak dışarı doğru silin. Boynundaki katların arasını ve kulaklarının arkasını da silmeyi unutmayın!
  5. Küçük bebeklerde, bir bebek temizleme bezini ılık suyla ıslatın ve özellikle bebekler için tasarlanmış nazik bir temizleyici kullanın. Bebeğinizin başındaki (bıngıldak olarak bilinen) yumuşak noktaları da nazikçe yıkamaktan çekinmeyin.
  6. En son, bez bölgesini yıkayın. Kız bebeklerde, genital bölgeyi önden arkaya doğru temizleyin. Erkeklerde, genital bölgeyi nazikçe yine önden arkaya doğru temizleyin ve iyice kurutun.
  7. Bebeğinizin banyoda birkaç dakika kalarak ılık suyun keyfini çıkarmasını sağlayın. Bebeğinizi sıcak tutmak için vücuduna bir tas ile su dökün. Bebeğinizin üstüne doğrudan musluktan akan suyu dökmeyin, çünkü su sıcaklığı bazen aniden değişebilir.
  8. Her iki elinizi bebeğinizin kollarının altından göğsünün etrafına sarın, başını destekleyin ve bebeğinizi bu şekilde banyodan çıkartarak hızlıca bir havluya sarın.
  9. Bebeğinizin vücudundaki tüm kat yerlerini kurutun, çünkü aşırı nem de ciltte tahrişe neden olabilir. Cilde zarar vermemek için, bebeğinizin cildini nazik darbelerle kurulayın.
  10. Bebeğinizi giydirmeden önce, nazikliği ve yumuşaklığı klinik olarak kanıtlanmış, hipoalerjenik ve nazik bir bebek nemlendiricisi uygulayın.