Alt Bakımı
Bebeğinizin Bezini Değiştirmek
Bebeğinizin altını değiştirirken değiştirme masası veya değiştirme pedi ya da havlu olan başka bir yüzey kullanabilirsiniz. Bebeğinizin altını değiştirmeden önce ihtiyacınız olan herşeyi elinizin altında bulundurun. Bebeğinizi yatakta veya değiştirme masasında bir an bile yalnız bırakmayın. Bebeğinizin altını değiştirmeden önce ve sonra ellerinizi yıkayın.
Alt değişimi esnasında ihtiyacınız olacak şeyler:
  • Temiz bir bez
  • Islak bebek mendilleri
  • Kirli bez için plastik torba
  • Pişik önleyici krem
  • Çiş kaçırması olasılığına karşı fazladan bir havlu
  • Temiz bebek giysileri
Bez Değiştirirken İzleyeceğiniz Adımlar:
  1. Bebeğinizi, düz, yumuşak ve güvenli bir yüzeye yatırın.
  2. Yapışkan bantları açarak bezi çıkarın ve sonra, yapışkanlı bantları üstüste gelecek şekilde katlayarak, bebeğinize yapışmalarını önleyin.
  3. Sdoğru temizleyin (hem erkekhem de kız bebekler için).
  4. Bebeğinizin altına temiz bir bez koyun ve bebeğinizi temiz bir havlu ile kurulayın. Bu adımda, ince bir tabaka pişik önleyici krem sürerek, bebeğinizin poposunu pişiğe karşı koruyabilirsiniz
  5. Temiz bezi, bezin arkasındaki yapışkanlı kısmı ön panele sabitleyerek bağlayın. Bez bebeğinizin beline tam olarak oturmalı, ancak bebeğinizi sıkmamalıdır.
  6. Son olarak, kirli bezi atmak ve ellerinizi yıkamak için bebeğinizi güvenli bir yere bırakın.
Bez Değiştirmek için İpuçları
Bebeğinizi bez değiştirme masasında asla, bir saniyeliğine bile yalnız bırakmayın Yeni anne-babalar, bebeklerinin bir günde ne kadar çok bez kullandığını görüp şaşırırlar, bu nedenle bol bol yedek beziniz olmalı Bebeğinizin bezini değiştirmeden önce ve sonra ellerinizi yıkamayı unutmayın